Bob Swart (aka Dr.Bob)
Dr.Bob's Delphi Courseware Manuals
Bob Swart Training & Consultancy (eBob42)
Laatste Update: 10 maart 2017
Welkom bij eBob42 - de website van de eenmanszaak Bob Swart Training & Consultancy met als doel het ontwikkelen van software, het schrijven van artikelen/boeken daarover, het geven van trainingen en workshops (met deze cursusboeken), alsmede advies, ondersteuning (ook per e-mail) en softwareontwikkeling - waarbij alles draait om Delphi (voor Win32, Win64, Mac OS X, iOS en Android) en SQL.
Ik ben Embarcadero Reseller, dus u kunt hier uw Delphi ontwikkeltools met persoonlijke ondersteuning aanschaffen!

Delphi 10.2 Tokyo
Ontwikkelaars met een actieve subscription hebben al de beta van Delphi 10.2 Tokyo kunnen uitproberen, en het duurt nu niet lang meer voor de volgende versie van Delphi echt zal uitkomen. Dit zal de jaarlijkse "grote" nieuwe versie zijn (met dcu-breaking changes), gevolgd door enkele updates (die wel dcu compatible zullen zijn).
Wie nog niet een actieve subscription heeft op Delphi, kan nog tot eind deze maand gebruik maken van een "Amnesty" upgrade regeling, waarbij je van elke oudere versie van Delphi een upgrade kunt kopen naar de nieuwste versie Delphi 10.1 Berlin. Dit is inclusief een jaar subscription (of zelfs 14 maanden als je Enterprise koopt, waar je ook nog eens 10% korting op krijgt), dus je krijgt dan ook automatisch de nieuwste versie 10.2 Tokyo zodra die klaar is en uitkomt.

17 maart 2017: SDN Event
Een van de belangrijkste nieuwe features in de komende versie is wel de aanwezigheid van de Linux compiler voor het bouwen van "server" toepassingen (zonder GUI). Hoe dat in zijn werk gaat, en wat je er in praktijk mee zou kunnen doen (niet alleen Console "Hello, world!", maar denk ook aan WebBroker, SOAP/XML, DataSnap, REST/JSON en FireDAC) laat ik zien tijdens het eerstvolgende SDN Event op vrijdag 17 maart. Na het uitkomen van de volgende versie van Delphi stuur ik iedereen die zijn subscription via mij heeft lopen mijn Delphi Linux Development Essentials PDF boekwerk op (voor wie niet in staat is om er op de SDE van 17 maart bij te zijn).
Op vrijdag 17 maart ben ik niet de enige die over Delphi praat: ook Bernd Ua en Frank Lauter (allebei ook Embarcadero MVP) zullen sessies verzorgen over o.a. open source frameworks (Spring en FDK), FireMonkey, en het effectief gebruik van exceptions.

Delphi / RAD Studio 10.1 Berlin
April 2016 zijn Delphi 10.1 Berlin en RAD Studio 10.1 Berlin uitgekomen, en te koop in mijn webshop. Vanaf XE6 of hoger kun je een upgrade kopen (anders is een New User licentie helaas de enige optie). Subscription voor het eerste jaar zit er nu altijd verplicht bij.
Speciale aktie (tot 31 maart 2017): Anmesty Upgrade naar Delphi Enterprise, 10% korting en 2 maanden extra subscription (totaal 14 maanden).


Delphi (zelf-)studieboeken
Wie met Delphi aan de slag wil, maar de documentatie ook wat minder toegankelijk vindt, kan overwegen mijn Delphi cursusboeken als zelfstudie aan te schaffen. Mijn oude Delphi for .NET cursusboeken worden al vanaf 2004 door Borland in licentie gebruikt voor alle Delphi trainingen wereldwijd (sommige trainingsbedrijven gebruiken ze zelfs nog steeds)!
De Delphi cursusboeken waren in principe alleen bedoeld als materiaal bij mijn Delphi trainingen, maar zijn nu op verzoek ook "los" verkrijgbaar, inclusief updates en e-mail support. Wie zijn Delphi licentie bij mij koopt, krijgt daarbij gratis de meest recente Delphi Development Essentials in PDF formaat opgestuurd.

Delphi ondersteuning nodig?
Behalve voor het geven van trainingen en workshops, ben ik regelmatig ook (part-time) beschikbaar als technisch consultant, (remote) ontwikkelaar of trouble-shooter voor verschillende soorten Delphi projecten onder 32/64-bit Windows, Mac OS X, iOS of Android. Mijn kennis en ervaring is vooral groot m.b.t. multi-tier projecten die gebruik maken van DataSnap (of SOAP), en thin-clients op basis van VCL of FireMonkey (voor cross-platform en mobiele client apps).
Stuur vrijblijvend een voor meer informatie en beschikbaarheid.

SDN Delphi "Orgo"
Sinds de SDE in december 2005 ben ik ook een SDN Delphi Orgo, wat betekent dat ik (nog) meer energie ga steken in de SDN. Naast het schrijven en spreken op SDE's en SDC's zal ik ook mijn contacten in de Delphi wereld gebruiken om de Delphi-sectie en Delphi events te ondersteunen.

Delphi Weblog
Ik heb nu ook een (engelstalige) weblog, zelfgeschreven in Delphi 2005 met behulp van ASP.NET en ECO II. Sinds begin augustus 2005 is de weblog "live" te lezen op http://www.bobswart.nl/blog. De speciale iPhone editie is te lezen op http://www.bobswart.nl/iBlog (deze URL laat de gewone versie zien als je geen iPhone, iPod, iPad of Android hebt).


This webpage © 1999-2015 by webmaster drs. Robert E. Swart (aka - www.drbob42.com). All Rights Reserved.