Bob Swart (aka Dr.Bob)
Dr.Bob's Delphi Courseware Manuals
Bob Swart Training & Consultancy (eBob42)
Laatste Update: 16 maart 2022
Welkom bij eBob42 - de website van de eenmanszaak Bob Swart Training & Consultancy met als doel het ontwikkelen van software, het schrijven van artikelen/boeken daarover, het geven van trainingen en workshops (met deze cursusboeken), alsmede advies, ondersteuning (ook per e-mail) en softwareontwikkeling - waarbij alles draait om Delphi (voor Win32, Win64, Mac OS X, iOS, Android en Linux) en SQL.
Ik ben Embarcadero Reseller, dus u kunt hier al uw Delphi ontwikkeltools en subscriptions met persoonlijke ondersteuning aanschaffen!

19 mei: Delphi Dag 2022
Kom naar de Delphi Dag 2022! Een LIVE Delphi dag vol interessante sessies verzorgd door Delphi Experts.


Delphi / RAD Studio 11.3 Alexandria
Delphi en RAD Studio 11.1 Alexandria zijn uitgekomen, en te koop in mijn webshop. De Professional edities van Delphi bevat ook de mogelijkheden tot "mobile development" voor Android en iOS, naast Win32, Win64 en macOS. Linux ondersteuning zit alleen in de Enterprise editie van Delphi en RAD Studio.
Subscription voor het eerste jaar zit er nu altijd verplicht bij (is al in de prijs verwerkt).


Delphi (zelf-)studieboeken
Wie met Delphi aan de slag wil, maar de documentatie ook wat minder toegankelijk vindt, kan overwegen mijn Delphi cursusboeken als zelfstudie aan te schaffen. Mijn oude Delphi for .NET cursusboeken worden al vanaf 2004 door Borland in licentie gebruikt voor alle Delphi trainingen wereldwijd (sommige trainingsbedrijven gebruiken ze zelfs nog steeds)!
De Delphi cursusboeken waren in principe alleen bedoeld als materiaal bij mijn Delphi trainingen, maar zijn nu op verzoek ook "los" verkrijgbaar, inclusief updates en e-mail support. Wie zijn Delphi licentie bij mij koopt, krijgt daarbij gratis de meest recente Delphi Development Essentials in PDF formaat opgestuurd.

Delphi ondersteuning nodig?
Behalve voor het geven van trainingen en workshops, ben ik regelmatig ook (part-time) beschikbaar als technisch consultant, (remote) ontwikkelaar of trouble-shooter voor verschillende soorten Delphi projecten onder 32/64-bit Windows, Mac OS X, iOS of Android. Mijn kennis en ervaring is vooral groot m.b.t. multi-tier projecten die gebruik maken van DataSnap (of SOAP), en thin-clients op basis van VCL of FireMonkey (voor cross-platform en mobiele client apps).
Stuur vrijblijvend een voor meer informatie en beschikbaarheid.

SDN Delphi "Orgo"
Sinds de SDE in december 2005 ben ik ook een SDN Delphi Orgo, wat betekent dat ik (nog) meer energie ga steken in de SDN. Naast het schrijven en spreken op SDE's en SDC's zal ik ook mijn contacten in de Delphi wereld gebruiken om de Delphi-sectie en Delphi events te ondersteunen.

Delphi Weblog
Ik heb nu ook een (engelstalige) weblog, zelfgeschreven in Delphi 2005 met behulp van ASP.NET en ECO II. Sinds begin augustus 2005 is de weblog "live" te lezen op http://www.ebob42.nl/blog.


This webpage © 1999-2019 by webmaster drs. Robert E. Swart (aka - www.drbob42.com). All Rights Reserved.